mandag 24. februar 2014

Kylling med bacon, soppstuing og heimelaga kyllingsaus


Med fin-fint besøk, var det morsomt å få til en SÅ god søndagsmiddag. Vi pleier å være flinke på søndagsmiddagene, jeg og mannen, med å pynte bordet litt ekstra og bruke det fine serviset. Men igår var virkelig søndagsmiddagen fantastisk på smak også!

Til 3 personer trenger du:

Kylling:
3 kyllingfileter
revet ost
6 skriver bacon (vi brukte nydelig idsøe bacon)

Stek kyllingen raskt i panna på høy temperatur så den blir brun på sidene. Legg litt revet ost over og surr bacon rundt. Legg i en ildfast form og stek ved 200 grader i 30-40 minutter. 

Soppstuing:
3 champingon
1 sjalottløk
1/2 gul løk
matfløte

Kutt sopp og løk, surr i panna og hell over matfløte. La koke inn litt til en gråaktig masse. Salt og pepper etter smak. 

Saus:
1,5 dl kyllingfond (utblandet)
3 dl matfløte
1,5 ts sennep 
3 ss soyasaus
salt og pepper etter smak
1-2 ts maisenna - utblandet i kaldt vann
paprika
champingon

Kok opp fond og matfløte. Smak til med soyasaus, sennep og salt og pepper. Ha i maisenna til du får sausen så tykk som du vil ha den. Finhakk paprika og sopp og ha i. Småkok i ca 5 minutter. 


Server med ris og dampet brokkoli til. 





Ingen kommentarer: