mandag 10. februar 2014

Kylling tandoori

Lyst på indisk lørdagskos? Eller som søndagsmiddag? Da er denne middagen helt perfekt! Begynn med å marinere kyllingen kvelden før du skal servere den.

Til fire personer trenger du:

Marinade:
3 kyllingfileter
5 dl tykk yoghurt (f.eks gresk type)
2 pressede hvitløksfedd
1 ss nøytral olje
1 toppet ts salt
1 ss revet ingefær
1/2 ss støtt kardemomme
2 ss gurkemeie
1/2 ts chilipulver

Bland alle ingrediensene til marinaden. Ha den i en tykk plastpose. Tilsett kyllingfileten i biter. Trekk enda en plastpose utenpå. Legg i kjøleskapet i 2-4 timer eller over natten. Ta ut kyllingen (og kast marinaden). Grill kyllingen i panne på grill i stekeovnen i ca 15 min.

Raita fra trinesmatblogg:

  • 1/3 agurk, i små terninger
  • 1-2 tomater, i små terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • ca 2 dl yoghurt naturell
  • frisk koriander, hakket
  • frisk mynte, hakket (kan sløyfes)
  • en klype chilipulver
  • salt og pepper

Bland alt.

Lag salat og kok ris. Serveres med Nan-brød.

Fornøyde gjester!


Ingen kommentarer: