tirsdag 28. januar 2014

En helg med koselig besøk og GOD mat!

Fredag kveld kom Olivia, Merete og Edgar på besøk til oss. Klokka var alt halv elleve på kvelden før de var framme, men fem år gamle Olivia holdt koken enda! Vi satte igang med å lage den gode smoothien, og de fikk servert Hannas gode pizzasnurrer (oppskrift kommer senere). 


Lørdag morgen fikk foreldrene sove lengre mens "spreke" tante og onkel koste seg med barne-tv sammen med morgenfuglen. (litt trøtte var vi..som du ser).


Etter en god og lang frokost, og en tur innom lekebutikken i Randabergbyen, pakket vi piknikkurven, dro på oss varmedressene og klatret opp på Randabergfjellet i stormen. I piknikkurva hadde tante Kristin pakket med den heimelaga gulrotsuppa, pølser på termos, Konsmobakte lefser og varm kakao. Det var godt med noe å varme seg på!

Vi blåste heldigvis ikke avsted (selv om det var nære på for Olivia en gang), og kom oss velberga i hus igjen. Mennene campet på sofaen med tv-titting, mens damene forsvant med saks og børste inn på badet. Olivia fikk lov å male på ei t-skjorte, og koste seg i lang tid med det!


Da kvelden kom, barnet hadde sett barne-tv sammen med alle de voksne og spist nesten en hel skål med sukkerholdige søtsaker, og lagt seg, satte de voksne igang med kveldens store matprosjekt på kjøkkenet. Hjernen bak menyen måtte tilfeldigvis lese godnatthistorier for barnet, så de tre andre klødde seg litt i hodet, studerte oppskriften og fikk sammen til et helt fantastisk godt måltid! Jeg var veldig fornøyd, og all maten gikk ned på høy kant! 


Heimelaga quesadillas:

Du trenger:
12 tortillalefser
175 g finrevet cheddar ost
1 stor finhakket rød søtpaprika
4 ss finhakket frisk koriander
2 finhakkede chilier uten frø
5 strimlede vårløk

stekt karbonadedeig med spisskummin og eventuelt litt salt og chilipulver 

Bland cheddar, paprika, koriander, chili og vårløk og fordel på halvparten av tortillalefsene. Brett lefsen i to og klem sammen. Varm en stekepanne og varm to doble "pannekaker" om gangen. Stek uten fett i ca 2 minutter på hver side. Legg dem i ens tabel på en tallerken under et håndkle så de holder varmen. Skjær eller klipp dem deretter i 6-8 biter og server med stekt karbonadedeig, rømme og avokadorøre.

Avokadorøre:

Du trenger:
1 moden avokado
salt og pepper
litt maisolje

Mos avokadoen grovt med en gaffel, og tilsett salt og pepper. Hell i litt maisolje og rør rundt.


Edgar spiste den sterke, meksikanske retten UTEN rømme! (det var sterkt!)


Søndagen dro vi på Stavanger barnemuseum, og Olivia storkoste seg med nye og gamle leker. Søndagsmiddagen ble inntatt på en "ordentlig restaurant" (Egon) ifølge Olivia. Stas var det. Nå håper vi det ikke er så lenge til de kommer på besøk igjen! Men vi ses til helga uansett!!

1 kommentar:

Mamma sa...

Så ut som dere hadde det heilt topp i helga :) Vi gleder oss veldig til dere kommer sørover...til snøen!!
Da blir det kvalitetsfamilietid på lørdag <3
PS: Husk bildene som Kjell vil se!