torsdag 23. januar 2014

..og mannen skrøt av fiskemiddagen til langt utpå kvelden...!

Vi prøver å ha fisk til middag ca to ganger i uka. Det finnes utrolig mange gode fiskeretter, men etter at vi kjøpte estragonsalt i Kroatia ifjor høst, har vi falt helt for den pannestekte torsken. Estragonsalt kan lages helt selv også ved å blande maldon havsalt og tørkede blader av estragon. 

Idag var det stekt torsk på menyen og mannen syntes dette var helt himmelsk! Noe av æren for det må nok også gå til den gode, fyldige, hjemmelagde fiskesausen som jeg her en dag kom over i en av mine absolutt yndlingskokebøker: "Under valnøttreet".

Her kommer oppskriften på den fantastiske fiskemiddagen til 2 personer (så kan kanskje du også imponere kona eller mannen eller kjæresten din en dag!):

Fisk:
4-5 gourmet torskefileter fra Findus
estragonsalt
hvetemel
smør til å steke fisken i

Bland saltet og melet. Tin og tørk fisken godt. Vendes i mel/salt blandingen. Stekes godt på alle kanter på svak varme i stekepanna. 

Poteter:
3-4 poteter
vann og salt

Skrell potetene og del i to. Kokes i lettsaltet vann i 20-25 minutter. 

Fiskesaus:
25 g smør + 1,5 ss hvetemel
2,5 dl vann + 1,5 ss fiskefond eller 2,5 dl smaksrik, redusert fiskekraft
1,25 dl kremfløte + 1/4 dl senere i oppskriften
1 eggeplomme, ca 1 ss ferskpresset sitronjuice
salt, hvit pepper, 2 ss hakket dill

Smelt smøret i ei gryte på svak varme. Visp inn melet. Tilsett vann + fiskefond eller fiskebuljong, litt om gangen. Rør inn 1,25 dl kremfløte. Rør hyppig. Kok opp og la småkoke ca 3 minutter. 
Visp sammen eggeplommen med 1/4 dl kremfløte. Vend det langsomt inn i den varme sausen. La det småkoke på svært svak varme, rør ofte. Det skal ikke koke! Smak til med sitron, salt, hvit pepper og dill. Server sausen mer eller mindre omgående.


2 kommentarer:

Kirsten sa...

HEI og takk for tipset Heldige han mannen din. Kos dere med besøk og hils fra oss. Kirsten

Marita sa...

Du må bare komme og lage middag til oss også, vi handler ;) hehe..!

God helg til dere! Y kommer på søndag, så vi må snart finne på noe :D