mandag 6. januar 2014

rester av jul?

Vi fant en juleskinke vi ikke hadde fått spist opp i jula.. Så da ble det glasert juleskinke med eplecoleslaw og appelsinsaus til middag idag.

Du trenger:

Glasert juleskinke:
1 juleskinke
1 dl søt sennep
1 dl brunt sukker
1/2 ts pepper
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1/2 ts salt
2 ss strøkavring

1) Bland alt utenom strøkavringen. Smør blandingen utover juleskinka. Dryss over strøkavring.
2) Gratiner i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. Server med eplecoleslaw og appelsinsaus.


Eplecoleslaw:
3 gulerøtter
1 eple
1 appelsin
2 ss olje
juice av 1/2 appelsin
1 fedd hvitløk, presset
kruspersille

3) Riv gulerøttene grovt og bland sammen med tynne skiver av eple og appelsin.
4) Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og persille til dressing og hell over.

Appelsinsaus:
1 ts buljongpulver
3 dl vann
juice av 1/2 appelsin og revet skall
2 ts maizenna (blandet ut i kaldt vann)
1 s soyasaus
1/4 ts pepper

5) Kok opp vann og buljong. Tilsett appelsinjuice og skall fra appelsinen. Kok opp.
6) Rør maizenna ut i kaldt vann og tilsett under omrøring. Kok opp på nytt. 
7) Ha i soyasaus og smak til med salt og pepper.

God apetitt!



..og vips: en stykk fornøyd mann!!



Ingen kommentarer: