onsdag 29. januar 2014

Minestronesuppe

Vi har slått oss på suppe-bølgen nå i den kalde vintermåneden. Og hva er vel bedre enn ei varm og god suppe etter å ha vært ute og jobba i vind og blåst? Minestronesuppa er ei suppe med mye smak og mye godt i!


Til fire-fem personer trenger du:
2 chorizopølse, eller annen krydret pølse
1 middels stor hakket løk
2 ss olivenolje
2 middels store gulrøtter i skiver
1 middels stor pastinakk i skiver
8 store tomater i biter
1 liten (280 g) squash i båter
1 1/2 l grønnsaksbuljong
400 g hvite bønner
3 selleristilker i strimler
3-4 reddiker i båter
1 hvitløksfedd
150 g friske spinatblad
ca 3 ss pesto
1 ts flaksalt
pepper
revet parmesan

1) Skjær chorizoen i 1 cm tykke skiver. Forbered alle grønnsakene. Fres først løk og chorizo i olivenoljen i en stor gryte.
2) Tilsett deretter gulrøtter, pastinakk, squash og tomater. Tilsett buljongen. Kok opp og legg på lokk. La koke på svak varme i 15 minutter.
3) Tilsett avrente bønner, selleri og reddiker. Press hvitløk over. Kok i ca 5 minutter til.
4) Tilsett hele små eller oppkuttede spinatblad - de skal såvidt bli varme. Rør inn pesto. Smak til med flaksalt og pepper.
5) Sett ei skål med revet parmesanost og ei skål med salt på bordet, så kan gjestene forsyne seg med så mye de vil over suppa.

NYT!

Ingen kommentarer: